WORKSHOPS
 
 
 
 

De afbeelding �http://www.mediumschap.com/uploads/test.png� kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

http://www.mediumschap.com/uploads/RIMG0086.JPG

De afbeelding �http://www.mediumschap.com/uploads/RIMG0069.JPG� kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

http://www.mediumschap.com/uploads/RIMG0084.JPG

kk
 
 

Retraites


De data voor het komende seizoen voor wekelijkse en eenmalige workshops kan je lezen onder de link  â˜›  Agenda.


☀☀☀☀☀☀☀☀☀


Wanneer je zelf iets wil organiseren kunnen wij ook bij jou thuis komen. 
Hieronder de onderwerpen die wij kunnen aanbieden. We kunnen afhankelijk van je vragen en behoefte samen een workshop of avond programma samenstellen. 


Mediumschap en bewustwording
De doelstelling van deze workshops is het bewust worden van je eigen gevoeligheid ten aanzien van anderen in je omgeving (psychic) maar ook van de overleden vrienden en familie (mediamiek). 

We zullen onze eigen ontwikkeling van het mediumschap met jullie delen en laten zien hoe natuurlijk de gevoeligheid is die we allemaal in ons dragen. Vervolgens dagen we jullie uit je intuïtie en inspiratie intenser gewaar te worden en te verdiepen tijdens de verschillende gevoelsoefeningen. Er zal ruimte zijn voor meditatie/visualisatie, geïnspireerd spreken en schrijven, werken met kleuren, trance staten, verschillende vormen van healing, psychometrie en het ervaren van helder zien, voelen en horen. Daarnaast wordt ook altijd aandacht gegeven aan je eigen ontwikkeling om dieper bewust te worden van de verbinding met je eigen ziel en alles om je heen.

Regelmatig in het seizoen zullen er demonstraties plaatsvinden van heldervoelen, -zien en -horen, maar ook van trance en healing. Ook is er ruimte om hele dag workshops te volgen over mediumschap en verwante onderwerpen wanneer je kennis wil maken of intenser en langer wil bezig zijn met deze materie.

Van belang is je te realiseren dat wij nooit vrienden en familie van de andere zijde oproepen maar dat zij vrij zijn contact met ons te maken, wanneer zij tijdens de oefen avonden en demonstraties zich kenbaar willen maken. 

In de workshops wordt gewerkt via de methode die we hebben ontvangen in het Arthur Findlay College te Stansted in Engeland door verschillende leraren. Hier komen mensen van de hele wereld bijeen, om zich te ontwikkelen in het mediumschap en ruimte scheppen om die diepe verbinding in en om ons heen intenser gewaar te worden. Sinds 1993 volgen we jaarlijks cursussen onder leiding van vele toon aangevende mediums. Daarnaast laten we ons ook door vele andere richtingen en leraren inspireren waardoor wij ook elk jaar ons verder ontwikkelen en zo ook onze begeleiding naar jullie toe. Sinds een aantal jaren zijn wij door dit college officieel erkend om onze kennis over het mediumschap te onderwijzen.


Trance Mediumschap
Tijdens deze workshops ligt de nadruk op het spreken vanuit inspiratie en trance. Allereerst wordt het contact gemaakt met je eigen geestelijk begeleiders vanuit de ongeziene wereld. Daarna gaan we de trance verdiepen waardoor je de inspiraties kunt ontvangen van je begeleiders. Daarnaast zullen we elke avond een gedeelte de tijd geven aan verschillende staten van trance. Er zal gelegenheid zijn deze staten diepgaand te ervaren en we zullen je begeleiden om zo mogelijk in trance te spreken, healing te geven of geïnspireerd te raken.
Voor beginners en meer gevorderden die meer willen weten en ervaren wat trance mediumschap inhoudt. 


Workshop Trance en zelfhealing
Hoe kunnen we trance gebruiken voor onze zelfhealing? Tijdens een trance staat werk je via je rechterhersenhelft waardoor we in staat in verbinding te komen met ons hogere zelf, ons goddelijke zelf waar onze eigen wegwijzer bevindt. Door trance/hypnose kunnen we ons egodenken verminderen, welke vaak onze genezing in de weg staat, en ons hogere zelf stimuleren om zelfgenezing te bevorderen.
Deze workshop is geïnspireerd door nieuwe onderzoeken over genezing en The Healing Code van Alex Loyd. 
Een dag waarin we ons gaan verdiepen in trance, hypnose en genezing.


Workshop leven en werken met Gidsen & Engelen 

Deze dag staat in het teken van je verbinding met je eigen Gids en of Engelen. Een dag om je eigen begeleiders te ontmoeten of juist de band te verstevigen. Een dag voor inspiratie en genieten om eens goed te voelen hoe liefdevol we in ons leven worden begeleid. Ook in het mediumschap is het belangrijk een goede en heldere band te hebben met je begeleiders om boodschappen te kunnen geven voor anderen. Ook Engelen hebben een belangrijke functie in ons leven en dat zal ik je ook laten voelen deze dag. Een dag van samenzijn met jouw begeleiders!Workshop Thuiskomen in je ziel 


Deze dag staat in het teken van het (her)ontdekken van je eigen ziel. Ook de potenties en gaven die in je leven, worden hierdoor zichtbaar. Tijdens deze dag ga je via verschillende methoden o.a. geleide visualisaties, energiewerk en The Work (Byron Katie) aan de slag met het verwijderen van je belemmeringen om volledig in je ziel te staan. Een dag waarin we elkaar helpen volledig in ons licht te gaan staan. Tevens kun je de methoden die tijdens deze dag naar voren komen gebruiken om andere mensen hierin te begeleiden. Ben je bereid naar je eigen ego te kijken en anderen te helpen in hun licht te staan dan ben je van harte welkom. Ben je al hulpverlener en onderzoek je nieuwe methoden voor genezing en begeleiding ook dan ben je van harte welkom.


Recensie door Nicole (cursist):
Afdalen in je ziel is een workshop zoals ik me een workshop voorstel. Zonder overbodige poespas, met eenvoudige maar doeltreffende en heldere inleiding en mooie visualisaties doorloopt elke deelnemer voor zich een weg. In vrijheid en rust. Bonnie schetst een kader waarbinnen je kijken, voelen, horen en ruiken kan, langs je eigen herinneringen van personen en situaties, met ruimte voor ieders verschillende tempo.
Aan het einde van de dag heb je meer zicht op overtuigingen die je in je leven hebt opgedaan. Deze overtuigingen spelen een rol in je leven zonder dat je het beseft hebt, en Bonnie biedt je de kans om op geheel eigen kracht deze uit de weg te ruimen. Aan het einde van de dag was ik moe, toegegeven, maar voldaan. Alsof een chiropractor mijn niet-fysieke lichaam had rechtgezet stroomde de energie weer door, en stroomden de inzichten tot in de dagen erna binnen. Mocht je dan toch een totaal andere ervaring dan ik hebben opgedaan met deze workshop, een ieder geval kom je er goed gedocumenteerd vandaan, met voldoende tools om er thuis nog mee verder te kunnen. Ten behoeve van jezelf, dan wel een ander.


Workshop Geïnspireerd schrijven 
Voel je vaak de behoefte je gedachten op te schrijven, je ervaringen te delen of je vreugde en verdriet in woorden om te zetten? Wil je in samenwerking met je geestelijke begeleiders of de engelensfeer ontdekken hoe je je innerlijke wijsheid en beleving over leven of dood kan delen? Wil je al jaren een boek en gedichten schrijven en ondersteuning hierin ontvangen ? Dan is deze dag iets voor jou.
We stemmen ons bewust af op de geestenwereld om meer inzicht te krijgen in welke structuur jou schrijven wil stromen. We stellen ons open om het vertrouwen en de inspiratie te ontvangen die je nodig hebt om dat te doen wat je wilt. We zullen samen aandacht geven aan je wens via visualisatie, inspiratie, het delen van je inzichten en mogelijke opzet van je schrijven.

Geïnspireerd spreken
Eén van de grootste angsten van de mens is het spreken voor groepen. Tijdens het leven en in het mediumschap wordt vaak gevraagd om te spreken voor groepen. Nu kun je je eigen angst overwinnen.  
Deze avonden staan in het teken van het geïnspireerd spreken voor groepen. Heb je interesse om je gespreksvaardigheden uit te breiden en meer te oefenen in hoe je jezelf met vertrouwen kunt presenteren dan ben je van harte welkom. Onderwerpen die aan bod komen:
Non-verbale communicatie: houding en energie 
Verschillende technieken om jezelf vol vertrouwen neer te zetten
Technieken om een voorbereid en geïnspireerd verhaal te kunnen houden.


Workshop Verbinding en Intimiteit 

Wanneer we bewuster worden van onze werkelijke natuur kan je beleving van intimiteit en liefde wezenlijk veranderen. Wanneer je bewust wordt hoe je op verschillende manieren met je energie kan omgaan is dit een poort om onze stilte en innerlijk vreugde heel intens te ervaren.

Tijdens de workshop zullen we je houding en conditioneringen wat betreft je seksuele energie doorgronden en aandacht geven aan de balans in je mannelijke en vrouwelijke energie. Zo ben je beter in staat eerlijker om te gaan met je gevoelens en je te verbinden met je hart. Door in je eigen centrum te blijven met een houding van aandacht en ontspanning kan je vervolgens de innerlijke stroom van diepgaande liefde helderder ervaren. Van daaruit kan je een grotere verbinding voelen met de wereld om je heen, los van projecties. Ademhaling, beweging en verbinden zullen onderdelen vormen van de oefeningen die we samen doen.

Hoewel er heel veel te zeggen is over tantra en het taoïsme, merk je al snel dat intimiteit en verbinding een ervaringsleer is die zich vooral in eenvoud laat zien. We zullen eenvoudige oefeningen doen waarin genoeg ruimte is voor realisatie door ervaringen.

Daarnaast kan je zien dat je deze scheppingsenergie bewust richting kan geven voor het ontwikkelen en versterken van je helende vermogen, het verscherpen van je helderzien of helder weten. Ook zijn deze oefeningen een hele belangrijke basis voor het verbinding houden met je lichaam en de aarde, wanneer je veel met spiritualiteit, je intellect of mediumschap bezig bent. Verder is een logisch gevolg van een diepere verbinding met jezelf dat je inspiratie en creatieve processen versterken en je innerlijke bron van wijsheid en kracht helderder wordt. Ook kan je gevoel van liefde versterken wat al je relaties zal verrijken en leer je dieper in deze energie te ontspannen, waardoor je meer in staat bent om deze stroom spontaan te kunnen delen met andere mensen.

Enkele belangrijke voorwaarden tijdens deze workshop is dat we een sfeer van veiligheid scheppen voor elkaar en dat je jezelf de ruimte geeft om uitleg of vragen te stellen. Soms kan het zijn dat deze oefeningen je heel erg confronteren en op andere momenten zal je voelen dat het je bevrijdt.
Voor mij is het uitgangspunt een sfeer scheppen waar in alles welkom is. Als er gevoelens van verdriet, pijn of verzet komen dan mag je daar uiting aan geven door in de groep dit te delen, in je beweging of even te gaan zitten of door even niet met een oefeningen mee te doen. Neem de vrijheid jezelf te zijn en te omarmen wat je voelt.

We hoeven niets te bereiken maar zuiver meer te ontspannen met onszelf en daarin kunnen we meer ontspannen in deze wereld. Vanuit die staat kan je spontaan en natuurlijk zijn in de uiting van je levensstroom.

Afgelopen workshops waren inspirerend en voedend, doordat de stroom van het aandachtig geven of ontvangen heel helder wordt. Er zijn vaak diepe realisaties en er ontstaat verwondering over de hoeveelheid liefde en energie die men in zichzelf voelt en zo natuurlijk kan delen door elkaar aan te kijken. Een mooie manier van het ontdekken van je innerlijke rijkdom naast je beperkende gedachten en oordelen en de verschillende mogelijkheden hiermee om te gaan in je dagelijkse leven.

Voor mensen die deze workshop al eens hebben gevolgd zal elke workshop zich verder ontwikkelen en verdiepen, net zoals het mediumschap geeft elke workshop weer andere inspiratie en dynamiek.
Literatuur suggesties: Taoïsme van Mantak Chia
Tantra van Daniel Odier, Osho en de Vijnabhairava Tantra